E03
UTICAJ EDUKACIJE MLADIH NA ZNANJE O BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU
INFLUENCE OF YOUNG PEOPLE EDUCATION ON THEIR KNOWLEDGE ABOUT TRAFFIC SAFETY
Igor Milanović, Ivica Ristić, Boško Nešović
Milanović, I., Ristić, I., Nešović, B., (2015). UTICAJ EDUKACIJE MLADIH NA ZNANJE O BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU. 10. Međunarodna Konferencija - Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici, Kragujevac.
Rezime: Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja je od 2013. godine počeo sa edukacijom mladih kada su u pitanju zablude mladih u saobraćaju. U 2014. godini izvedena je edukacija sa učenicima trećeg razreda srednjih škola kao i sa studentima dve visokoškolske ustanove u Vranju. Izvršeno je anketiranje mladih neposredno pre sprovedene edukacije sa ciljem da se vidi koliko znanja imaju mladi kada je bezbednost saobraćaja u pitanju. Isto anketiranje izvršeno je i na kraju edukacije sa drugim mladim licima slušaocima predavanja. Rad ima za cilj da se sagleda znanje mladih pre i posle edukacije, kao i da se sagleda uticaj edukacije na promenu znanja a time i stava mladih kada je u pitanju učestvovanje u saobraćaju.

Ključne reči: Mladi, bezbednost saobraćaja, edukacija

Abstract: Road Safety Council in the city of Vranje, since 2013, has begun with the education of young people when it comes to misconceptions of young people in traffic. In 2014, the training program was conducted with third grade students of secondary schools as well as with students of two higher education institutions in Vranje. A data survey has been done before training, in order to see how much knowledge the young people have when it comes to road safety. The same survey has been done at the end of training with other young people listeners. The paper aims to examine the knowledge of young people before and after training, as well as to measure the impact of education on how it could change the knowledge and thus the attitude of young people when it comes to participation in traffic.

Keywords: Young people, traffic safety, education

Rad je izložio/-la: Igor Milanović


Poštovani, ukoliko primetite grešku na strani (neispravni ili pogrešno usmereni linkovi, neusaglašenost podataka i sl.) molimo Vas da obavestite administratora internet stranice na adresu admin@bslz.org.
PREUZIMANJA


Nazad
GENERALNI SPONZOR

www.navak.rs
SPONZOR KONFERENCIJSKE TORBE
www.s-projekt.rs
Decade of Action for
Road Safety 2011-2020