Bezbednost saobraćaja, kultura života

Gradska opština Zvezdara raspisala je projekat pod nazivom „Organizovanje konkursa za najbolju prezentaciju i kratak film iz oblasti bezbednosti saobraćaja“. Zadatak ovog projekta je bio organizacija konkursa za najbolju prezentaciju prezentaciju i kratak film iz oblasti bezbednosti saobraćaja, a cilj projekta je bio aktiviranje postojećih sekcija „Šta znaš o saobraćaju“ odnosno učenika članova sekcije i njihovih mentora u cilju izrade filma ili prezentacije na zadatu temu.

Informacione tehnologije kao oblast edukacije se uglavnom vezuju za visoko obrazovanje. Međutim, praksa pokazuje da se sa edukacijom u ovom pogledu može krenuti znatno ranije odnosno već u osnovnoškolskom uzrastu. Deca sve ranije počinju da savladavaju tehnike rada na računaru i nesumnjivo je da to predstavlja veliki potencijal, kreativniji i zanimljiviji način učenja.

Radni tim projekta definisao je i usvojio sistem bodovanja i kriterijume za ocenu filma/prezentacije. Žiri za ocenu i odabir najuspešnije prezentacije/filma bio je podeljen u tri podtima, pri čemu su u bodovanju filmova/prezentacija učestvovali i nastavnici iz škola koje su učestvovale u konkursu kao i članovi udruženja Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici. Konkurs je imao nagradni fond od 150.000 dinara te su organizovane i kupljene nagrade za najbolje filmove i prezentacije.

1

U konkursu je ukupno učestvovalo 10 osnovnih škola od ukupno 14 na teritoriji gradske opštine Zvezdara, pri čemu je u kategoriji prezentacija bilo 8 radova, a u kategoriji filmova 9 radova. Projekat je imao za cilj aktivaciju postojećih sekcija „Šta znaš o saobraćaju“ odnosno učenika članova sekcije.

2

Nakon izlaganja filmova i prezentacija, izvršeno je bodovanje, a zatim proglašenje pobednika i dodela nagrada. U kategoriji filmova, prva nagrada bila je laptop, druga projekciono platno, a treća prezenter. Nagrade za kategoriju prezentacija su bile projektor, projekciono platno i prezenter, i prezenter.

Projekat „Organizovanje konkursa za najbolju prezentaciju i kratak film iz oblasti bezbednosti saobraćaja“ uspešno je realizovan imajući u vidu broj škola koje su učestvovale u konkursu.

Takođe je ostvaren i cilj projekta odnosno aktivacija postojećih sekcija „Šta znaš o saobraćaju“ odnosno učenika članova sekcije. Na osnovu izloženih radova, osnovni cilj projekta je ostvaren budući da su učenici veoma zainteresovano pristupili izradi prezentacija i filmova. A takođe, učenici su u okviru filmova i prezentacija obradili veliki broj tematskih oblasti.

3
LISTA KOMENTARA   (Broj komentara - 0)
Nije poslat ni jedan komentar na ovoj stranici.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavljali Vaše komentare na internet stranici.
GENERALNI SPONZOR

www.navak.rs
SPONZOR KONFERENCIJSKE TORBE
www.s-projekt.rs
Decade of Action for
Road Safety 2011-2020