Uputstvo i šablon za pisanje radova
Za pripremu radova koristite sledeće šablone u zavisnosti od jezika i pisma na kom pripremate rad.

Za pripremu u novijim verzijama programa Microsoft Office 2007, 2010, 2013 i 2016 koristite:


Za pripremu na starijim verzijama programa Microsoft Office 2003 (i ranijim) koristite:


Za pripremu radova na jezicima bivših jugoslovenskih republika ne postoji poseban šablon i potrebno je koristiti jedan od prethodno ponuđenih (na srpskom ili engleskom jeziku).

Postoji mogućnost da primetite problem sa korišćenjem BSLZ 2019 šablona, u vidu spojenih karaktera u tekstu i to u verziji Microsoft Office paketa verzije 2007. Naime, postavljeni šablon jeste prilagođen za Microsoft Office verzije 2007 (ekstenzija .docx), ali zbog nedostataka u tom programu on ga prikazuje na pogrešan način. Na sreću, ovo se lako rešava instaliranjem besplatnog softverskog dodatka („zakrpa“) – Microsoft Office 2007 Service Pack 3. Preporučujemo i korisnicima Microsoft Office verzije 2010 da takođe instaliraju besplatan dodatak za svoju verziju softvera,iako problem nije primećen kod verzije 2010.

Office 2007 Service Pack 3 x32
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=27838
Office 2010 Service Pack 2 x32
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=39667

Čim obavite instaliranje „zakrpe“, šablon će Vam se prikazati korektno (potrebno je upotrebiti šablon sa sajta, jer ako ste izvršili neku izmenu pre instalacije „zakrpe“ sa spojenim slovima, onda će tako i ostati nadalje). Dakle, Vama ostaje ista verzija softvera, ali sa ispravljenim softverskim greškama (između ostalog i greška sa spojenim karakterima u tekstu).

Izvinjavamo se zbog neprijatnosti i nadamo se da ćete uspeti lako da prevaziđete postojeći problem.

Podsećamo Vas da je zbog zahteva Ministarstva prosvete,nauke i tehnološkog razvoja neophodno da svi autori dostave podatke o državi stanovanja, nazivu firme ili ustanove gde su zaposleni, adresi firme ili ustanove u kojoj su zaposleni, i nazivu radnog mesta. Prijavom na internet stranicu bslz.org automatski ćete biti prebačeni na stranicu za popunjavanje pomenutih neophodnih podataka, osim ako ste ih već ranije uneli. Ukoliko ste zaboravili lozinku za pristup nalogu koristite link za promenu zaboravljene lozinke.
GENERALNI POKROVITELJ
www.amss-cmv.co.rs
GENERALNI SPONZOR

www.mrg.rs
SPONZOR

www.selma.rs
SPONZOR
Marketing program

Latinica | Ћирилица
English
Decade of Action for
Road Safety 2011-2020